Agenda

CONCERTS  &  WORKSHOPS

Zo. 6 november, Doopsgezinde Kerk, Koningsweg 14, Alkmaar

Zo.13 november, Kapel van Rosenstock-Huessy huis, Hagestraat 10, Haarlem


RUSALKI zingen Roma liederen

zangworkshop en concert

In een wervelend concert brengt kwartet Rusalki een selectie uit de onuitputtelijke bron van de Romani muziek. Opzwepende nummers worden afgewisseld met hartverscheurende verhalen. Rusalki volgt het Romani spoor met liederen uit Hongarije, Tsjechië, Servië, Griekenland, Roemenië en vele andere plekken waar

de zigeuners hun tenten ooit opzetten.

De meerstemmige zang wordt begeleid door de vioolklanken van Hans Luijcx.


Voorafgaand aan het concert zal er een workshop van ca 2 uur plaatsvinden waarin deelnemers twee meerstemmige Romani liederen zullen leren van de koordirigente Tatiana Lina (o.a. Wereldkoor Haarlem en vocale groep Angels).

De geleerde liederen zullen tijdens het concert aan het publiek worden gepresenteerd.

Ervaar zelf de passie van de Romamuziek en doe mee!

Reserveren:
WhatsApp of sms naar 06 11 427 247 of email naar info@rusalkiquartet.nl

ovv naam en aantal kaarten en/of workshopdeelname

Zangworkshop 13:00 - 15:30 uur

Concert 16:00 - 17:00

Toegang:

Concert: €15

Workshop: €20

Combi-ticket: €30

do. 8 december 10.30 - 17.00, Pieterskerk, Utrecht

vr. 9 december, 10.30 - 17.00, Waalse kerk, Den Haag


SCANDINAVISCHE KERSTLIEDEREN

zangcursus van  Huismuziek


Geef jouw kerstmis dit jaar een Scandinavisch tintje!

Scandinavische kerstliederen – vaak gebaseerd op volksmelodieën – mengen vrolijkheid en melancholie. Vaak weerspiegelen ze een wens voor licht en warmte die heel begrijpelijk is in deze tijd van het jaar in het donkere en koude Scandinavië. De christelijke kerstviering werd opgenomen in de oude tradities van het midwinterfeest en de liederen dragen de symbolen van beide: ze prijzen de geboorte van het kerstkind maar vieren ook de recente oogst en kijken uit naar de lente. De Scandinavische koorcultuur staat bekend om een overvloed aan prachtige koorarrangementen.

Do.15 december Engelse kerk, Begijnhof 48, Amsterdam


Slotconcert van het zangproject HartsTocht naar het Oosten

MIDWINTER LIEDEREN


Dit project is gewijd aan de mooie en mysterieuze liederen en tradities, geassocieerd met de midwinter in Europa. Het is de meest gevierde tijd van het jaar met uitgebreide en invloedrijke volkstradities. Welke magie is er te vinden in het hart van dit midwinterfeest?


Aanvang: 20.00

Toegang: 10 euro

Reserveren: mail@tatianalina.com

Gastoptreden:
Vocale groep ANGELS
met winterliederen programma

vr. 13 januari  /  vr. 10 februari  /  vr. 10 maart  /  vr. 14 april

11.00 - 11.45


Tweestemmig zingen zonder bladmuziek

een serie van 4 online workshop

georganiseerd door Huismuziek


Bladmuziek onmisbaar voor een succesvol lied?  Echt niet!

Leer liederen op gehoor, het oor is de sleutel!


In deze vier sessies leren we tweestemmige liederen op gehoor. We oefenen alle nuances en bijzonderheden die bij de desbetreffende vocale traditie horen. We studeren beide partijen in zodat we via het scherm toch tweestemmig samen kunnen zingen. Het oefenen op gehoor zal je klankverbeelding, je audiogeheugen en andere aspecten van je muzikaliteit vergroten. Ook leer je meerdere liedjes die je makkelijk met zijn tweeën kunt blijven zingen.

18 - 19 maart 2023,  Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult


Huismuziek Zangweekend

ROMALIEDEREN


Romamuziek, de traditionele muziek van de Roma, is enorm gevarieerd; ze wordt, net als de taal, sterk beïnvloed door de muzikale tradities van het land waar de desbetreffende Roma leven. Romaliederen zijn gloedvol en hartstochtelijk, vol melancholie, verdriet en wanhoop, maar ook vol pure vreugde. We zullen Romaliederen uit alle windstreken zingen. Alle even prachtig, of ze nu hartverscheurend droevig of uitgelaten vrolijk zijn. We leren over het karakter en de emotionele inhoud van de liederen. We gaan op zoek naar onze ‘zigeunerziel’ die kan klagen en treuren, maar ook feesten en lachen. De instrumentalisten van de workshop Balkanbeats zullen een lied begeleiden. Dat levert gegarandeerd een spetterende uitvoering op!

Join my facebook pagina  'Tatiana Lina. Vocale wereldmuziek'  to follow information about vocal workshops and performances